HAVAS heren naar kwartfinale bekertoernooi!

Het is de mannen van Havas weer gelukt om een nieuwe pagina toe te voegen aan de clubhistorie. Dinsdagavond werd competitiegenoot DFS Arnhem/Huissen verslagen in de 1/8 bekerfinale en Havas mag zich daarmee voor het eerst in de geschiedenis opmaken voor de kwartfinale.

Het was inmiddels al de zesde wedstrijd voor de Almeerders in het bekertoernooi. Nadat Tonegido, Volendam 2, Celeritas en Aalsmeer A1 verslagen werden, trok Havas ook in de regiofinale aan het langste eind tegen Vrone/Berdos. Het nodige vertrouwen werd dus al getankt in aanloop naar het treffen met DFS Arnhem/Huissen.

In de beginfase gingen de teams gelijk op met een stand van 5-5. Hierna ging Havas recht op haar doel af, door uitstekend keeperswerk en creatieve aanvallen pakte zij de voorsprong, die zij de rest van de wedstrijd niet meer weg zouden geven. Bij rust werd er een stand van 13-10 in het voordeel van de Almeerders genoteerd. Deze voorsprong werd beloond met een staande ovatie van de ruim 170 aanwezige supporters.

Na de rust kwam Havas feller uit de kleedkamer dan haar opponent en vergrootte de marge naar 5 doelpunten (18-13). Arnhem kreeg gedurende de wedstrijd geen grip op met name de rechterkant, waardoor deze marge de rest van de wedstrijd aanhield. In de laatste fase probeerde de Arnhemmers nog wel iets te forceren door de keeper te wisselen en zodoende met 7 veldspelers te spelen, maar Havas bleef geconcentreerd en kon zodoende de marge nog vergroten naar 6 doelpunten en kon na afloop een feestje vieren met de supporters. Eindstand 29-23